Astazi am obosit. Putin.

Din luna iulie aveam in camera o cutie. Cu dosare. Langa birou. Care a stat acolo timp de  4 luni de zile. Acum o saptamana am mutat-o in cealalta camera. Astazi mi-am propus sa scot niste caiete vechi dintr-un dulap; am readus cutia din cealalta camera si am pus noile dosare in dulapul recent eliberat, ducand vechile caiete pe balcon, intr-o alta cutie.

Pentru ca asta trebuie sa faci in viata. Sa pastrezi in dulap doar caietele vechi de care vei mai avea nevoie sau de care te leaga amintiri, sa te eliberezi de cele nefolositoare, care iti ocupa spatiul degeaba si sa faci loc unora noi care vor avea, poate, aceeasi soarta, dar doar peste ani.

Am dat peste doua oracole din copilarie. Pe acelea le-am pus intr-un sertar insa pentru ca sertarul e putin subred, va trebui sa ma hotarasc care va fi directia lor, in final. In dulap sau pe balcon?

Mai am si o… carte. De care nu ma voi putea lipsi vreodata, desi probabil ea se va deteriora in timp. M-am incapatanat sa o tin intr-un loc unde ea nu si-a dorit sa fie. Ea vrea in dulap, eu o vreau pe dulap. Si ma gandesc ca ar trebui sa nu mai fiu atat de incapatanata. Nu acum. Nu aici. Ma gandeam sa o imprumut cuiva, sa nu stiu de existenta ei pentru o perioada.  Insa nu voiam asta, mi-ar fi lipsit prea mult, mi-ar fi fost prea greu.

Zilele urmatoare o voi pune in dulap. Astazi inca nu pot. Ea se va imprieteni cu alte caietele, poate are deja unul preferat. Si o voi citi mereu cu placere. Pentru ca ramane una din cartile mele preferate, indiferent unde e asezata.

Da, mi-am facut ordine in dulap. Si asta m-a ajutat sa ma maturizez.

[Ihm, am fost intrebata de doua ori ce carte este. Incercati sa vedeti dincolo de cuvinte. Metaforic vorbind.]

Reclame

18 gânduri despre “Astazi am obosit. Putin.

  1. Imi plac cateva piese de pe noul ei album, da. Cartea? Oracolele din copilarie? Desi astazi chiar mi-am facut ordine in dulap, aruncand caiete vechi, facand loc altora noi… vorbeam metaforic.

  2. Mahi Hubbis tu vrei sa iti pui in ordine altceva nu caiete sau dulapul 🙂 Stiu cum este, dar nu trebuie sa forțezi ceva, totul trebuie sa vina de la sine, si timpul iti va spune ce, cum si unde trebuie păstrat. Apropo de caiete, am si unele prăfuite ( pline de poezii) apoi mai am niste poze, sunt undeva uitate, ahh si un tricou cu semnături, dar adevăratele însemnări le păstrez in suflet. Pentru ca amintirile si momentele bune ma ajuta sa zâmbesc printre lacrimi… :*

  3. mă bucur că cineva iși face oridine, eu cel puțin prefer dezordinea mă simt mai în largul meu daca pot spune…și sincer le găsesc mai repede în dezordine sau mai bine zis e ”lumea mea ” , iar eu știu totul .

  4. George, Rae, va vad cam dezordonati, de Mos Nicolae trebuia sa va trimit o menajera:))
    George, macar in viata reala ar trebui sa ne facem ordine in…relatii, sentimente, prietenii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s