Orgoliu, zici?

M-am declarat mereu orgolioasa, insa am fost atat de inconstienta incat niciodata nu mi-am aruncat ochii in Dex sa vad ce-nseamna cuvantul asta cu adevarat.

Credeam ca orgoliul, in cazul meu, inseamna a nu ma lasa calcata in picioare, a nu renunta la lucurile in care cred, a nu ma lasa jignita, a ma agata cu incapatanare de lucrurile care inseamna ceva pentru mine, in pofida a toate.

M-a surprins insa explicatia academica si atunci am realizat. Poate sunt uneori ingamfata, dar asta vine ca o masca pusa in fata celor carora nu le permit sa vada dincolo de mine, insa asta nu are nicio legatura cu orgoliul.

Nu ma poti rani in orgoliu, atata timp cat acea parere foarte buna, adesea exagerata si nejustificata, despre sine insusi, despre valoarea si importanta sa sociala NU exista.

Vezi, nu despre orgoliu era vorba… Nici atunci, nici acum.

4 gânduri despre “Orgoliu, zici?

  1. „a nu ma lasa calcata in picioare, a nu renunta la lucurile in care cred, a nu ma lasa jignita, a ma agata cu incapatanare de lucrurile care inseamna ceva pentru mine, in pofida a toate” asta inseamna sa ai un caracter puternic. 😀

  2. vad la tine pe blog un banner cu ” sustin blogosfera feminina ” pai un studiu arata ca 83% din bloguri poarta sutien ? care e ideea ? daca sunteti in minoritate sa-mi spuneti sa sterg blogul meu si sa fac unul pe tocuri si cu retete de slabit si mai ales cu sfaturi ” 5 pasi sa-l cuceresti pe prietenul prietenului mamei celei mai bune prietene „

  3. @DianaEmma: Zici tu? Poate doar imi place sa cred ca pot fi asa…nu MAI cred ca am un caracter puternic…
    @CHild: Dupa cum vezi, ii ziceam Dianei mai sus…nu stiu cat de puternica-s…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.