Revolutia din Moldova

Un articol extrem de bine scris legat de revolutia din Moldova;  sa nu va asteptati insa sa vi se vorbeasca despre lucrurile prin care trec revolutionarii. Dono scrie despre militarii sau pompierii care, citez:  <<Fara voia lor sint “aia rai”. Sint oamenii tiranului, dictatorului, comunistului. Nu mai sint prieteni, frati, logodnici, parinti. Sint aia rai. Si drept pedeapsa sint scuipati in fata, loviti, scuturile le sint smulse, uniformele rupte.>> Asta deoarece << Atacatorii sint manati de spiritul de turma. Nu mai rationeaza. Nu-si dau seama ca cei aflati in fata lor, in acea masina rosie, sint cei pe care-i suna prima oara atunci cand le arde casa, grajdul, mama, bunica. Nu-si dau seama ca amaratii aia din fata lor au intrat de sute de ori in foc ca sa salveze vieti. Nu-si dau seama ca baietii aia au acasa parinti care-i asteapta. Sau copii mici. Nu-si dau seama ca nici macar acum, in zilele ”revolutiei”, nu sint acolo pentru a-i lovi. Ci pentru a interveni daca ceva scapa de sub control. Pentru a-si pune din nou in pericol viata.>> Articolul il gasiti in intregime aici.

(Cele doua citate de mai sus reprezinta pasaje din articolul <<Revolutia din Moldova – Caz Particular>> , articol semnat de catre Dono)

Anunțuri

4 gânduri despre “Revolutia din Moldova

 1. Oamenii mor/omoara pentru „libertate”, din cauza „terorismului”, din cauza neintelegerilor dintre conducatori, din cauza religiei. Omoara pentru ca nu gasesc o alta cale rationala de a rezolva problemele. Oamenii nu mai sunt oameni, sunt doar „hamsteri in roata haotica a sistemului”.
  Apoi gasesc motivatii in incercarea de aparare a „tarii” in fata cotropitorilor.
  E trist sa stii ca zilnic zeci de mii de oameni mor din cauza saraciei, nimanui nepasandu-i cu adevarat.
  Nu Dumnezeu a facut lumea asa cum e, ci oamenii au facut-o.
  Natura umana nu se poate schimba, intotdeauna fiind prea tarziu.

 2. Nu cred ca as putea sa te contrazic cu ceva. Insa nu pot nici sa iti dau o fraza drept replica sau raspuns. Pot doar sa …imi para rau.

 3. Pacea cu forta nu cred ca se poate realiza. Un razboi va duce inevitabil la un altul.
  Va sta in puterea noastra atunci cand vom fi suficient de motivati sa o facem…foarte probabil niciodata deoarece atat timp cat exista interese pace nu va exista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s